Teléfono: 932.180.764

Teléfono de urgencias: 669756511

e-mail: iparera@gabinetparera.net

Gabinet Parera

L’estiu dels viatges segurs

Aquest estiu del 2020 és diferent per moltes raons, però la més evident és la crisi sanitària . Les mesures preses des de les institucions respecte al turisme a nivell estatal passen per fomentar la mobilitat dins de les pròpies fronteres; és a dir, el turisme interior.

No obstant això, gaudir d’un turisme de proximitat no ens eximeix de continuar protegint-nos, i més encara vists els rebrots sorgits en els últims dies. Per a això és important prendre mesures abans de sortir tant a la platja com a la muntanya.

Turisme de proximitat

Preparar bé una sortida com la d’aquest estiu extraordinari no comença el dia que partim sinó, més aviat, uns dies abans. No hem d’oblidar les màscares, la solució *hidroalcohólica i el termòmetre. Evidentment, si presentem algun símptoma sospitós de COVID-19 , en cap cas hauríem de sortir de casa i hauríem de contactar amb el servei mèdic.

Per a reduir al màxim els riscos, s’aconsella concertar una visita telemàtica o presencial amb un centre mèdic. Des que es va decretar l’estat d’alarma, les consultes de telemedicina han augmentat un 153% a Espanya, segons dades de *mediQuo. Tant és així que moltes assegurances de salut inclouen aquesta modalitat en les seves cobertures, així que utilitzar-los és assegurar-se una sortida sense preocupacions.

Fora de les fronteres

Si per contra decidim fer turismes fora de les pròpies fronteres, comptar una assegurança que cobra el Covid-19 i assegurar-se que la pòlissa corri amb les despeses de repatriació és curar-se en salut (valgui la redundància).

La repatriació és un dels punts més demandats entre els clients que viatgen a l’estranger, per la qual cosa, en cas de caure malalt en el destí, l’assegurança cobreix la repatriació de l’assegurat sempre que les autoritats sanitàries del país l’autoritzin.

Independentment de la situació sanitària, si decidim anar a un país tropical, anar vacunats de dengue, malària o febre groga podrà evitar-nos riscos majors.

Quarantenes

És important conèixer la normativa del país de destinació, ja que podem trobar-nos amb quarantenes a l’arribada, fins i tot, si no​presentem símptomes. Així que no està altre consultar la gestió sanitària que ha emprès el país. Per a accedir a aquesta informació, el Ministeri d’Afers exteriors espanyol informa de les últimes novetats i requisits que exigeix cada país.

Europa

El passat 15 de juny, la Comissió Europea va posar en marxa la plataforma web Re-open-Europa on inclouen informació essencial per al rellançament de la lliure circulació i el turisme en tota Europa.

De fet, s’ha presentat una llista (actualitzada cada 2 setmanes) on s’exposen països per als quals haurien d’eliminar-se les restriccions de viatge. En aquesta llista trobem països com:

 • Algèria
 • Austràlia
 • Canadà
 • Geòrgia
 • Japó
 • Marroc
 • Nova Zelanda
 • Ruanda
 • Corea del Sud
 • Tailàndia
 • Tunísia
 • Uruguai

Segurs de cancel·lació

És interessant saber que, si abans de sortir de viatge hem contractat una assegurança de cancel·lació i contreure el virus ens impedeix viatjar, l’assegurança ens cobreix l’anul·lació de viatge i interrupció de vacances. Però hem de mirar bé les cobertures contractades.

Si per contra, ens contagiem estant de vacances, hi ha assegurances que cobreixen la prolongació de l’estada per quarantena mèdica, sempre que estigui prescrita per l’equip mèdic en destí. En cas de dubtes, us recomanem informar-vos amb professionals del sector. En CSA comptem amb corredors experts en viatges que podran aconsellar-vos les millors assegurances abans d’emprendre el vostre viatge. Consulta’ns!

Gabinet Parera