Teléfono: 932.180.764

Teléfono de urgencias: 669756511

e-mail: iparera@gabinetparera.net

¿Els autònoms podran fer vacances aquest estiu?

Tenint en compte els efectes econòmics de la crisi sanitària de l’COVID-19, que va provocar que molts autònoms haguessin de tancar forçosament durant gairebé tres mesos, és inevitable preguntar-se: podran fer vacances aquest estiu?

Les pèrdues econòmiques han passat factura a tots els negocis, però especialment s’han vist afectats els sectors de l’hostaleria i el turisme. Però no són els únics, els autònoms que es dediquen a l’agricultura i a l’transport són, també, els que menys s’aniran de vacances. Per tant, tot indica que al voltant de l’50% d’autònoms no podran agafar ni uns dies de desconnexió.

En canvi, els autònoms anomenats de professionals liberals, és a dir, aquells que es dediquen a el món de l’educació, informació i comunicació i / o activitats administratives, són els col·lectius que habitualment més fàcilment poden abaixar la persiana.

Com sabem, a diferència de l’treballador assalariat que durant les vacances segueix percebent el seu salari, un treballador per compte propi si no treballa, no factura; es tracta doncs del seu propi negoci. opio negocio.

Pagar o no la cuota durante las vacaciones…

A més, durant les vacances, aquests professionals hauran de seguir pagant la quota d’autònoms cada mes. Una mensualitat que pot ser percebuda per ells com un perjudici econòmic, ja que, no només deixen d’ingressar diners, sinó que han de seguir pagant, fins i tot, quan no estan treballant.

Per això, molts autònoms solen preguntar-se: ¿segueixo pagant la quota o la deixo de pagar durant el període de descans? Encara que d’entrada pot semblar avantatjós deixar d’abonar-, no és així; s’ha de tenir en compte que un mes que no cotitzin aquests professionals és un mes a zero, de manera que no hauran treballat un any, sinó 11 mesos. I això pot afectar en un futur, a l’hora de rebre la pensió.

Així doncs, el millor, per respirar una mica i evitar desajustos pressupostaris durant l’època estival, és organitzar-se en funció de la situació i activitat laboral. Per això, els períodes de vacances, en el cas dels autònoms han de ser una opció personal i personalitzada. És a dir, no és el mateix un autònom que acaba de començar, i necessita que arrenqui el seu negoci, que un altre ja consolidat, que segurament es pot permetre amb més facilitat desconnectar uns dies.

Sigui com sigui, tot indica que només la meitat dels autònoms s’anirà de vacances aquest estiu atípic, per un període que en cap cas superarà els 15 dies. I d’aquells que les poden fer, el 40% es podrà anar menys de vuit dies. Es tracta d’una realitat que afecta els més de tres milions de treballadors autònoms d’Espanya.

En definitiva, des CSA us recomanem que, per poc que pugueu, trenqueu amb la rutina de la feina diària, ja que desconnectar us permetrà tornar amb més força. En cas de dubtes, sobre les assegurances que més us convenen, per protegir-vos a vosaltres mateix, la família o el vostre negoci, no dubteu a posar-vos en contacte amb els nostres corredors.

Gabinet Parera